
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia umyć, osuszyć. Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przyprawić szczyptą soli i łyżką pieprzu cytrynowego.
Krok 2
Szpinak rozmrozić, doprawić łyżką rozgniecionego czosnku.
Krok 3
Na rybie ułożyć po plastrze sera lazur, przykryć szpinakiem, na wierzch znów położyć ser pleśniowy. Piec pod przykryciem przez 20-30 min. (w zależności od wielkości filetów) w 180 stopniach.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej