
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron oraz grzyby namocz w ciepłej wodzie w dwóch oddzielnych naczyniach.
Krok 2
Przygotuj marynatę z kostki bulionowej, oliwy i sosu sojowego. Kostkę rozetrzyj palcami i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 3
Kurczaka pokrój w kostkę, a następnie włóż go do naczynia z marynatą. Odstaw do lodówki na godzinę.
Krok 4
Zamarynowanego kurczaka obsmaż krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Po chwili dodaj mieszankę warzywną.
Krok 5
Gdy warzywa będą już gotowe dodaj pocięte w paski grzyby.
Krok 6
Teraz dodaj do mięsa makaron, olej sezamowy, starty czosnek i imbir. Całość dokładnie wymieszaj i natychmiast podawaj posypane posiekaną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej