Sałatka z wędzoną rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzoną rybą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
899 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

349 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

0.5 pęczka

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół, a cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do sałatki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 2

Krok 3

Rybę pokrój lub porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany koperek, wymieszaj i podawaj. Dla podkreślenia smaku sałatkę dopraw również sokiem z połowy cytryny.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

9

Opinie o przepisie

  • Jolanta Dados

    Jolanta Dados , 11.05.2016

    Nie jest dobrze siedzieć na FB po 22.00 i ogladać, co Wy wystawiacie....Podę spać bardziej głodna.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Chochlewicz

    Andrzej Chochlewicz , 11.05.2016

    Tu tylko makrela Pozdrawiam Cię Gieniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Słonina

    Grażyna Słonina , 11.05.2016

    ..może smakować. .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Musiałkiewicz

    Irena Musiałkiewicz , 11.05.2016

    miam miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kaszyńska

    Danuta Kaszyńska , 11.05.2016

    Robię taką sałatkę, pycha polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alfred Jesionowski

    Alfred Jesionowski , 11.05.2016

    Wędzna ryba tak, sałata nie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Porwoł

    Barbara Porwoł , 11.05.2016

    JUŻ MI ŚLINKA CIEKNIE B|

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Lach

    Alicja Lach , 11.05.2016

    Uwielbiam łososia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiola Be

    Wiola Be , 11.05.2016

    Agata Kukuła że mam taką zrobić w piątek?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wędzoną rybą Sałatka z wędzoną rybą

Ryba otulona liśćmi sałaty? Proszę bardzo. Sałatka z wędzoną rybą to prosty przepis na przepyszną i wykwintną sałatkę na każdą okazję. Wszyscy miłośnicy ryb będą zachwyceni. Wybierz swoją ulubioną wędzoną rybę i skomponuj potrawę, której nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. Dobrym wyborem będzie łosoś, pstrąg, albo popularna makrela. Dodaj do niej świeży szpinak, postrzępioną sałatę oraz połówki pomidorków cherry i gotowe. Ciekawy smak nada sałatce świeży koperek oraz sok z cytryny. Jakim sosem połączyć to kuszące zestawienie smaków? Najlepszym rozwiązaniem będzie użycie sosu francuskiego. Odpowiednia kompozycja ziół i przypraw w połączeniu z oliwą z oliwek jest gwarancją kulinarnego sukcesu. Sałatkę możesz podawać z chrupkim pieczywem lub grzankami. Te pyszności będą gotowe w zaledwie w kwadrans.