
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
0.5 pęczka
10 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki.

Krok 2
Pomidorki przekrój na pół, a cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do sałatki.

Krok 3
Rybę pokrój lub porwij na mniejsze kawałki.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki.

Krok 5
Dodaj posiekany koperek, wymieszaj i podawaj. Dla podkreślenia smaku sałatkę dopraw również sokiem z połowy cytryny.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzoną rybą
Ryba otulona liśćmi sałaty? Proszę bardzo. Sałatka z wędzoną rybą to prosty przepis na przepyszną i wykwintną sałatkę na każdą okazję. Wszyscy miłośnicy ryb będą zachwyceni. Wybierz swoją ulubioną wędzoną rybę i skomponuj potrawę, której nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. Dobrym wyborem będzie łosoś, pstrąg, albo popularna makrela. Dodaj do niej świeży szpinak, postrzępioną sałatę oraz połówki pomidorków cherry i gotowe. Ciekawy smak nada sałatce świeży koperek oraz sok z cytryny. Jakim sosem połączyć to kuszące zestawienie smaków? Najlepszym rozwiązaniem będzie użycie sosu francuskiego. Odpowiednia kompozycja ziół i przypraw w połączeniu z oliwą z oliwek jest gwarancją kulinarnego sukcesu. Sałatkę możesz podawać z chrupkim pieczywem lub grzankami. Te pyszności będą gotowe w zaledwie w kwadrans.