Pierś z kurczaka w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie własnym

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

22

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

277 osób wydrukowało

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

100 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka smarujemy musztardą posypujemy pieprzem czarnym, przyprawą do kurczaka, odstawiamy do lodówki na dwie godziny.

Krok 2

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju,rozgrzewamy nasz garnek. Kiedy rączka zmieni kolor na czerwony, wkładamy piersi z kurczaka, obsmażamy z dwóch stron, podlewamy 1/4 szkl wody dodajemy rosołek Knorr i Bulionetkaę Domowa Pieczeniowa Knorr Dusimy do miękkości około jedną godzinę

Krok 3

. . Wyjmujemy. Następnie robimy sos: do garnka wlewamy sos który powstał podczas smażenia, dodajmy 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki musztardy z płatkami wędzonej papryczki, gotujemy przez chwilę. Upieczoną pierś z kurczaka kroimy na plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem, robimy dekoracje z sałaty i pomidora, szczypiorku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej