
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
100 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka smarujemy musztardą posypujemy pieprzem czarnym, przyprawą do kurczaka, odstawiamy do lodówki na dwie godziny.
Krok 2
Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju,rozgrzewamy nasz garnek. Kiedy rączka zmieni kolor na czerwony, wkładamy piersi z kurczaka, obsmażamy z dwóch stron, podlewamy 1/4 szkl wody dodajemy rosołek Knorr i Bulionetkaę Domowa Pieczeniowa Knorr Dusimy do miękkości około jedną godzinę
Krok 3
. . Wyjmujemy. Następnie robimy sos: do garnka wlewamy sos który powstał podczas smażenia, dodajmy 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki musztardy z płatkami wędzonej papryczki, gotujemy przez chwilę. Upieczoną pierś z kurczaka kroimy na plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem, robimy dekoracje z sałaty i pomidora, szczypiorku
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej