
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój na cienkie, nie za długie plastry i usmaż je na rozgrzanej oliwie. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Krok 2
Sałatę po umyciu i osuszeniu porwij na mniejsze kawałki. Kukurydzę i fasolę przecedź, fasolę opłucz.
Krok 3
Cebulę posiekaj, paprykę pokrój w kostkę.
Krok 4
Przygotuj sos łącząc ze sobą w dużej misce oliwę, ketchup oraz sok pomarańczowy z Sosem sałatkowym Knorr. Dopraw go kilkoma kroplami Tabasco.
Krok 5
Warzywa wymieszaj z sosem, wyłóż do salaterek. Obłóż gotową sałatkę boczkiem i grzankami paprykowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej