Pilaw z kurczakiem z ryżu po rosyjsku - przepis | Przepisy.pl pixel

Pilaw po rosyjsku

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

20 dekagramów

2 łyżki

1 kilogram

10 dekagramów

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki i rodzynki namoczyć w wywarze, Pierś z indyka pokroić w kostkę posypać przyprawa do kurczaka Knorr i wraz z mięsem mielonym mocno obsmażyć na tłuszczu, posolić.

Krok 2

Pod koniec dodać cebulę, smażyć aż się zeszkli. Przełożyć mięso do rondla podlać wszystko wywarem dusić do miękkości.

Krok 3

Na koniec dodać łyżeczkę curry rosołek z kury i ugotowany ryż dokładnie wymieszać dusić jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pilaw   po rosyjsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej