Pinchos z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pinchos z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

70 gramów

0.5 pęczka

1 łyżeczka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło pokrój na małe kawałki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.

Krok 2

Wymieszaj je z gorczycą, wyciśniętym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 3

Krewetki umyj, osusz i nadziewaj na patyczki do szaszłyków wbijając na przemian listki laurowe.

Krok 4

Podpiecz na grillu lub podsmaż na patelni z obu stron.

Krok 5

Wyjmij krewetki i posmaruj je podtopionym masłem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pinchos z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej