
Składniki
1 sztuka
10 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
70 gramów
0.5 pęczka
1 łyżeczka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło pokrój na małe kawałki i zostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło.
Krok 2
Wymieszaj je z gorczycą, wyciśniętym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 3
Krewetki umyj, osusz i nadziewaj na patyczki do szaszłyków wbijając na przemian listki laurowe.
Krok 4
Podpiecz na grillu lub podsmaż na patelni z obu stron.
Krok 5
Wyjmij krewetki i posmaruj je podtopionym masłem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej