Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

208 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

2 sztuki

200 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

60 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj bardzo drobno paluszki krabowe oraz cebulę i wymieszaj je z zimnym puree ziemniaczanym, jajkami, częścią mąki (125 gram), sokiem z jednej cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Krok 2

Farsz krabowy dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr.

Krok 3

Zrób z otrzymanej masy 8 kulek i panieruj je w mieszance podsmażonych ziaren sezamu z mąką (25 gram).

Krok 4

Smaż kulki na rozgrzanej patelni z dużą ilością oleju, obracając od czasu do czasu, aby były złociste ze wszystkich stron.

Krok 5

Zrób cytrynowy sos, łącząc kwaśną śmietanę z sokiem z cytryny, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą soli. Podawaj ciastka krabowe z cytrynowym sosem na boku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka krabowe z sosem cytrynowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej