
Składniki
4 szklanki
1 szklanka
0.5 litra
125 gramów
3 sztuki
12 dekagramów
0.5 sztuki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miód rozpuszczamy z margaryną.
Krok 2
Do mąki wbijamy jajka, dodajemy cukier, wystudzony miód i zagniatamy ciasto.
Krok 3
Dzielimy na 3 części i pieczemy 3 placki.
Krok 4
Mleko zagotowujemy i dosypujemy kaszę manną, gotujemy przez chwilę a następnie odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy resztę składników. Miksujemy.
Krok 5
Przekładamy placki masą, polewamy polewą czekoladową i posypujemy posypką kolorową. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej