
Składniki
2 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 szczypty
3 łyżki
12 sztuk
2 sztuki
2 szczypty
2 szczypty
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki (poza mięsem) łączymy ze sobą i intensywnie mieszamy.
Krok 2
Mięso nacieramy marynatą, wkładamy do woreczka foliowego i marynujemy co ok 3-4 godziny w lodówce.
Krok 3
Po marynowaniu mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 1,5 godziny, z czego ostatnie 15 - 20 minut bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej