ryba po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ryba po grecku

Autor: paulinkaa24

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 kilogram

2 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

5 łyżek

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

filety przyprawione obtoczyć w jajku i bułce.usmażyć na oleju. marchew, korzeń pietruszki i korzeń selera zetrzeć na tartce a pora pokroić.

Krok 2

na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. zalać 2 szkl. bulionu, dodać koncentrat i ketchup, dodać liścia laurowego i ziela angielskiego. prużyć.

Krok 3

po lekkim wystudzeniu do naczynia na spód dać warstwę warzyw, następnie warstwę ryby i znów warzywa. i powtarzamy dopóki starczy składników:) SMACZNEGOOO:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ryba po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej