Poduszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Poduszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 szczypta

25 dekagramów

1 łyżka

1 szczypta

25 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj i pokrój w paski. Duś w niewielkiej ilości wody, miękkie dopraw, ostudź.

Krok 2

Łososia pokrój na małe kawałki, dodaj pory oraz ser ricotta i wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przygotuj według przepisu na opakowaniu. Masło roztop.

Krok 4

Każdy płat wysmaruj masłem, złóż na pół, na środek wyłóż farsz. Zwijaj ciasto delikatnie z każdego boku, tak aby farsz nie wypadał.

Krok 5

Piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Poduszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej