Podudzie z indyka w rękawie z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzie z indyka w rękawie z warzywami

Autor: Karolina xxx

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy i nacieramy przyprawami według uznania (sól, pieprz, chili, czosnek, bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa do mięs).

Krok 2

Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 3

Do rękawa wkładamy warzywa i posypujemy ziołami (bazylia, oregano, zioła prowansalskie). Na warzywa układamy mięso, podlewamy delikatnie olejem oraz wodą.

Krok 4

Rękawa umieszczamy na dnie żaroodpornego naczynia i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia naczynie (odkryte) wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni na 90 min. Smacznego ! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej