
Składniki
2.5 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
3 szklanki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyć - osuszyć . Przygotować marynatę z soku wyciśniętego z 2 pomarańczy , 1/3 szklanki oleju , szczypty mielonego pieprzu , konfitury , przyprawy Knorr .Zalać marynatą ułożone w pojemniku filety i odstawić na 30 minut .
Krok 2
Filety wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi .
Krok 3
Oprószyć mąką .
Krok 4
Na patelni rozgrzać olej . Kłaść filety i smażyć na rumiano z obu stron . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
Krok 5
Podawać z kawałkami pomarańczy ( tak jak z ćwiartkami cytryny ) do skropienia ryby sokiem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej