Pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

200 mililitrów

2 sztuki

1 opakowanie

null

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę, a czosnek i paprykę posiekaj.

Krok 2

W garnku rozgrzej oliwę, na którą wrzuć warzywa i duś około 5 minut, by zmiękły.

Krok 3

Następnie wlej pomidory, przecier i około 200 ml przegotowanej wody. Dosyp curry, po czym mieszaj składniki i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Podaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej