Pomidorowa zupa z dipem serowym i warzywami
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
200 mililitrów
2 sztuki
5 ziaren
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
400 mililitrów
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku 1,5 l wody. Dodaj obrane, umyte warzywa i kostki rosołu z kury Knorr. Warzywa gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Kiedy zmiękną wyjmij je z wywaru.
Krok 2
Uzupełnij wodę do 1,5 l i wrzuć pomidory oraz przyprawy. Pokrój ugotowane warzywa w kostkę, dodaj je do zupy.
Krok 3
Przygotowanie dipu. Rozkrusz i rozetrzyj pleśniowy ser, po czym zmiksuj go lub utrzyj, stopniowo dolewając śmietanę. Gdy sos będzie już zupełnie gładki, dopraw go do smaku pieprzem.
Krok 4
Zmiksuj wszystkie składniki dipu razem. Podawaj zupę oraz dip na stół tak, by każdy mógł dodać go wedle uznania.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej