Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Do podsmażonego kurczaka dodajemy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym oraz przyprawami, a także pokrojoną w kawałeczki paprykę, osączoną kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Całość dusimy pod przykryciem 20-30 minut.

Krok 3

Następnie na talerze rozkładamy porcje ryżu, a na to wykładamy kurczaka z fasolką i kukurydzą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej