
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 kilogram
3 łyżki
1 sztuka
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ: KASZĘ, MĄKĘ, CUKIER, PROSZEK.
Krok 2
JABŁKA ZETRZEĆ NA GRUBEJ TARCE, DODAĆ CUKIER I CUKIER WANILIOWY.
Krok 3
TORTOWNICĘ WYSMAROWAĆ TŁUSZCZEM, WYSYPAĆ TARTĄ BUŁKĄ.
Krok 4
WYSYPUJEMY RÓWNO NA DNO TORTOWNICY MIESZANINY, NA TO KŁADZIEMY POŁOWĘ STARTYCH JABŁEK.
Krok 5
ZNÓW WYSYPUJEMY 1/3 MIESZANINY I PRZYKRYWAMY RESZTĄ JABŁEK.
Krok 6
OSTATNIĄ WARSTWĘ STANOWI SYPKA MIESZANINA, NA KTÓRĄ ROZKŁADAMY PŁATKI MARGARYNY.
Krok 7
WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA I PIEC 45-50 MIN.
Krok 8
ŁADNIE ZRUMIENIONĄ SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej