
Składniki
500 gramów
10 gramów
1 gram
1 gram
1 gram
4 sztuki
1 sztuka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieso przypraw sola i pieprzem, estragonem
Krok 2
Uformuj kotleciki i obsmaz
Krok 3
Bulke przekrój w pol posmaruj majonezem
Krok 4
Uloz nastepujaco usmazonh kotlet smaruje sosem ajvarem uklaesm rukole przykryć bulke i wpic wykałaczkę specjalna do burgerów
Krok 5
Mozna podawac w towarzystkie frytek i sałatki winegret
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej