Cebularze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cebularze

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

50 dekagramów

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

60 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

250 mililitrów

5 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule pokroić w paski. Dodać sól, olej i poddusić. Dodać mak i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 2

Wszystkie składniki oprócz jajka wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na 30 min, uformować ok, 10 placuszków, położyć na wierzch farsz i brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem.

Krok 3

Wstawić do chłodnego piekarnika na 20-25 min, 180stc. Piec na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cebularze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Domowe musli
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej