Śledź po rosyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź po rosyjsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uprzednio namoczone filety pokroić w szerokie paski i ułożyć na półmisku.

Krok 2

Buraki i obrane ogórki pokrój w kostkę. Kapary posiekaj. Jajka ugotuj, oddziel białka od żółtek i posiekaj.

Krok 3

Przygotuj sos. Wymieszaj miękkie masło z śmietaną i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 4

Każdy pasek śledzia przybierz białkiem, żółtkiem, burakami, ogórkiem i kaparami. Następnie polej sosem i udekoruj natka pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź po rosyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej