Owsiane placki z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owsiane placki z bananami

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płatki owsiane oraz pokrojonego w plasterki banana blendujemy. Dodajemy jajko i jeszcze chwilę blendujemy do uzyskania jednolitej masy

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju (najlepiej rozprowadzić pędzelkiem) i wykładamy masę, formując placuszki. Gdy lekko się przyrumienią, przewracamy na drugą stronę.

Krok 3

Uwaga: placki smaży się naprawdę krótko, więc zwróćmy uwagę, by ich nie przypalić.

Krok 4

Gotowe placki podajemy z jogurtem naturalnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owsiane placki z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z brokuła
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej