
Składniki
50 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
5 gramów
45 gramów
130 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
do miseczki dodajemy jajko, jogurt, proszek do pieczenia, sól, wedle uznania słodzik i mieszamy
Krok 2
następnie dodajemy proszek budyniowy bez cukru i mąkę i ponownie mieszamy do połączenia. Do wymieszanej masy dodajemy cynamon i mieszamy
Krok 3
placuszki smażymy bez oleju na rozgrzanej patelni z obu stron na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej