Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

180 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj dokładnie jajka z ksylitolem. Następnie dodaj mąkę, płatki osiane i jogurt. Dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Obierz i pokrój słodkie jabłko w kosteczkę. Dodaj do ciasta, wsyp cynamon i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Smaż na średnim ogniu jako małe placuszki. Podawaj z granatem i syropem daktylowym.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Syrop klonowy można zamienić na syrop daktylowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłkowe placuszki z syropem klonowym i granatem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej