Kurczak z placuszkami poppadum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z placuszkami poppadum

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

30 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki potnij na mniejsze kawałki, a następnie usmaż na oleju, aby napęczniały. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Krok 2

Kurczaka pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę, groszek, curry oraz chili.

Krok 3

Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Pod koniec dodaj kiełki oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie podaj na talerzu przekładając farsz z sosem placuszkami poppadum.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej