Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem

Autor: Roxana Pol

ratingratingratingratingrating

5

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cieciorkę zblendować, wymieszać razem z twarogiem, jajkiem i mąką na jednolitą masę, doprawiając do smaku.

Krok 2

Formować kuleczki wielkości nieco większej od orzecha włoskiego. Gotować w lekko osolonym wrzątku przez 1 minutę od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Odcedzić i odstawić.

Krok 3

Zeszklić cebulę z czosnkiem. Wlać pomidory i dusić.

Krok 4

Dodać szpinak i kuleczki. Chwilę poddusić. Smacznego! :)

Roxana Pol

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki z ciecierzycy w sosie pomidorowym ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
27 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej