
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
2 szklanki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jaja utrzeć z cukrem i po kolei dodawać pozostałe składniki. Wszystko wymieszać.
Krok 2
Połowę ciasta wylać na blachę, na to rozłożyć ćwiartki jabłek, a na jabłka drugą połowę ciasta.
Krok 3
Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 30 minut w temp. 200 st.
Krok 4
Posypać cukrem pudrem
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej