Cukinia w piekarniku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cukinia w piekarniku

Autor: IWONA

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokroić w plasterki.

Krok 2

Przygotować woreczek. Wsypać do niego sól, pieprz, mąkę i cukinię. Wstrząsnąć aby wymieszać składniki.

Krok 3

Włącz piekarnik 170st. i posmaruj blachę olejem. Włożyć cukinię na rozgrzaną blachę. Piecz 15-20 minut. w połowie czasu przewrócić na drugą stronę

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cukinia w piekarniku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej