
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokroić w plasterki.
Krok 2
Przygotować woreczek. Wsypać do niego sól, pieprz, mąkę i cukinię. Wstrząsnąć aby wymieszać składniki.
Krok 3
Włącz piekarnik 170st. i posmaruj blachę olejem. Włożyć cukinię na rozgrzaną blachę. Piecz 15-20 minut. w połowie czasu przewrócić na drugą stronę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej