Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym

Autor: Ewelina

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

1 garść

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierożki gotuję wg opisu na opakowaniu. Cebulkę siekam i podsmażam na łyżce masła. Dodaję do niej przyprawy by się lekko podgrzały. Zalewam passatą i chwilę podsmażam.

Krok 2

Do naczynia żaroodpornego przekładam ugotowane pierożki, zalewam je sosem pomidorowym, całość posypuję tartą mozarellą. Piekę w piecu nagrzanym do 180 stopni ok 10-12 minut by ser się rozpuścił. Podaję z rukolą i pestkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortellini zapiekane w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spagetti z tyńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej