krem bezowy na ciepłe lody , ptysie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

krem bezowy na ciepłe lody , ptysie

Autor: Sebastian Siatkowski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1000 gramów

400 gramów

100 gramów

2 gramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cukier wsypać do rondla z miodem i kwaskiem zalać mała iloscią wody tak aby cały był mokry, podgrzewać do osiągnięcia 117 *C

Krok 2

białko ubić na sztywna piane

Krok 3

gorący syrop wlewać cienkim strumieniem do białka ciągle mieszając na najwyższych obrotach, ubijać aż do ostudzenia.

Krok 4

krem można barwic barwnikami spożywczymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • krem bezowy na ciepłe lody , ptysie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej