
Składniki
4 sztuki
8 sztuk
4 sztuki
4 sztuki
2 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną w pióra cebulę wykładamy na dno blaszki keksówki i solimy
Krok 2
Myjemy i kroimi pieczarki w pół plasterki.
Krok 3
Piersi kurczaka kroimy w małe kotleciki, doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Układamy na cebuli.
Krok 4
Uprzednio pokrojone pieczarki układamy na kurczaku, odrobinę solimy.
Krok 5
Ser camembert kroimy w plastry, posypujemy pieprzem i polewamy oliwą.
Krok 6
Pieczemy w temp. 180°C ok. 30/35 minut
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej