Ciasto marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto marchewkowe

Autor: Magdalena Starowicz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

3 szklanki

2 szklanki

4 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i jabłka obieramy ze skórki. Marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a jabłko- grubych. Wrzucamy do miski (jabłka możemy przykryć marchwią, aby nie ciemniały).

Krok 2

Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, olej i ucieramy przez kilka minut. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i sodę, a następnie miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy stopniowo marchew z jabłkiem, dokładnie mieszając łyżką. Dosypujemy cynamon.

Krok 3

Pieczemy przez około 40 minut, w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

Krok 4

Przygotowujemy masę: Miękkie masło ucieramy mikserem, dodajemy stopniowo serek. Opcjonalnie możemy wsypać 1-2 łyżeczki cukru pudru. Nie jest to konieczne, ponieważ ciasto będzie słodkie.

Krok 5

Kremem smarujemy przestygnięty wierzch ciasta. Możemy również przeciąć ciasto na dwa płaty i przesmarować środek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej