
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany rozgnieść widelcem na papkę
Krok 2
wbić jajka i wszystko połączyć
Krok 3
na odrobinie oleju, bądź na suchej patelni smażyć placuszki
Krok 4
jak pojawią się bąbelki przewrócić na drugą stronę i smażyć do zarumienienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej