JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Autor: Dagmara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

15 gramów

10 gramów

1 łyżka

50 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i szczypiorek drobno posiekać, a suszone pomidory pokroić w plastry.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni roztopić połowę masła, dodać posiekaną cebulę i krótko podsmażyć. Następnie dodać suszone pomidory i rozbite jajka. Całość mieszać, aż jajka się zetną. Doprawić pieprzem i solą.

Krok 3

Gotową jajecznicę posypać szczypiorkiem. Podawać z kromką chleba posmarowaną pozostałą częścią masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • JAJECZNICA Z SUSZONYMI POMIDORAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej