
Składniki
80 gramów
1 łyżka
3 gramy
10 gramów
1 sztuka
1 plaster
1 listek
1 sztuka
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż i obtocz w przeprawie do kurczaka.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i usmaż mięso.
Krok 3
Bułkę przekrój na pół i ułóż usmażone mięso.
Krok 4
Dodaj pokrojone warzywa, ser oraz polej ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej