
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
1 kilogram
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 puszka
250 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku podsmażyć mięso i cebulę; dodać pokrojoną w kostkę paprykę, a po chwili również cukinię.
Krok 2
Doprawić solą i pieprzem, papryką ostrą i słodką. Smażyć około 10 min. Dodać pomidory z puszki i gotować jeszcze 5 min.
Krok 3
Następnie dodać passatę pomidorową i pogotować jeszcze 5 min. Można doprawić świeżymi ziołami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej