
Składniki
2 szklanki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1/2 szklanki mleka roślinnego wlej do garnka, dodaj olej kokosowy i cukier waniliowy. Podgrzewaj na wolnym ogniu.
Krok 2
Pozostałe mleko wymieszaj dokładnie z mąką ziemniaczaną.
Krok 3
Kiedy mleko kokosowe się zagotuje wlej do niego mleko z mąką ziemniaczaną i mieszaj całość dokładnie około 1 minuty. Mleko szybko zgęstnieje w budyń. Zdejmij z ognia.
Krok 4
Podawaj z plastrami zielonego banana ( koniecznie zielonego ponieważ zawiera on bardzo dużo skrobi opornej) i ulubionymi owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej