
Składniki
null
200 mililitrów
1 szczypta
null
1 sztuka
1 szczypta
0.2 kilograma
1 szczypta
0.6 kilograma
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone zagnieć z twarogiem, po czym przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr.
Krok 2
Z przygotowanej masy uformuj wilgotnymi dłońmi nieduże kulki.
Krok 3
Mocno rozgrzej olej na patelni i smaż porcje pulpecików przez kilka minut na średnim ogniu.
Krok 4
W tym czasie dymkę oczyść, opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Pulpeciki zdejmij z patelni.
Krok 5
Na ten sam tłuszcz wrzuć dymkę i smaż kilka minut na małym ogniu. Ponownie umieść na patelni pulpeciki i podgrzewaj. Całość oprósz grubo mielonym pieprzem. Jogurt przypraw sola, białym pieprzem i curry. Odrobiną sosu polej pulpeciki, a resztę przelej do sosjerki i podawaj osobno. Gotowe danie bardzo dobrze smakuje z bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej