Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

heart
223 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

1

3 sztuki

1 sztuka

krem:

1 litr

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z mąką, dodać żółtka.

Krok 2

Następnie dodać pozostałe składniki.

Krok 3

Z białek ubić pianę i dodać na samym końcu do ciasta.

Krok 4

Dokładnie wszystko połączyć.

Krok 5

Wylać na blaszkę wysmarowaną Kasią i posypaną bułka tartą.

Krok 6

Wystudzić.

Krok 7

Wystudzone ciasto kroimy wzdłuż.

Krok 8

Spodnią część nasączamy rumem.

Krok 9

Na spodnią część wykładamy owoce skropione sokiem z cytryny.

Krok 10

Na wierzch układamy masę śmietanową.

Krok 11

Masa śmietanowa: śmietanę ubić, dodać cukier waniliowy i żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach wody, dokładnie wszystko wymieszać.

Krok 12

Dodać serek waniliowy i startą czekoladę.

Krok 13

Wierzch ciasta posypujemy pozostałą pokruszoną częścią ciasta biszkoptowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste ciasto z bitą śmietaną i niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej