Pyszna flądra w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna flądra w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

4 łyżki

1.5 szklanki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety.

Krok 3

Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania.

Krok 4

Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące.

Krok 5

Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron.

Krok 6

Filety polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej