PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatka jest idealna do mięs grillowanych lub jako zachcianka na coś słodkiego, a nie koniecznie niezdrowego. Zamiast batonika idealna!!:D

Krok 2

Rodzynki namoczyć!!!!!

Krok 3

Kapustę (środek liścia-ten twardawy często wykrajam i wyrzucam) poszatkować.

Krok 4

Brzoskwinie obrać ze skórki, pozbyc się pestki i pokroić w kostkę ( możecie również użyć brzoskwiń z puszki ). Rodzynki odsączyć na sitku, połaczyć z kapustą oraz brzoskwiniami. Wymieszać z jogurtem ( ja dałam połowę kubeczka 200 g - resztę wypiłam :) ) Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej