Ratatouille z kurczakiem i warzywami – przepis | Przepisy.pl pixel

Ratatouille z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku 1,5cm

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 1

Krok 2

Cukinie i bakłażana przekrój wzdłuż na pół, następnie ponownie na pół. Z powstałych ćwiartek odetnij biały, nie smaczny miąższ. Pozostałą część z skórką pokrój w kostkę.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 2

Krok 3

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, podobnie jak pozostałe składniki. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 3

Krok 4

W szerokim rondlu lub patelni rozgrzej oliwę i smaż cebulę oraz czosnek.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 4

Krok 5

Po chwili dodaj mięso z kurczaka. Jak nabierze rumianego koloru dodaj pozostałe warzywa.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 5

Krok 6

Fix Knorr wymieszaj z bulionem i wlej całość do smażonych warzyw. Potrawę dopraw ziołami i duś ok. 10 minut. Podawaj z pieczywem.

Ratatouille z kurczakiem  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatouille z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ratatouille z kurczakiem Ratatouille z kurczakiem

Kurczaka dokładnie umyj, osusz i pokrój w kostkę o boku 1,5cm