
Składniki
null
125 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
null
null
1 litr
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok z cytryn.
Krok 2
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż szarlotkę posiekaną, wsyp ryż i mieszaj. Wlej wino. Gotuj.
Krok 3
Wlej potem sok z cytryny i łyżkę wazową bulionu Knorr.
Krok 4
Wymieszaj i gotuj dalej. Dosyp natkę pietruszki i masło. Podawaj gorące.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej