Risotto cytrynowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto cytrynowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

125 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

null

null

1 litr

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok z cytryn.

Krok 2

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż szarlotkę posiekaną, wsyp ryż i mieszaj. Wlej wino. Gotuj.

Krok 3

Wlej potem sok z cytryny i łyżkę wazową bulionu Knorr.

Krok 4

Wymieszaj i gotuj dalej. Dosyp natkę pietruszki i masło. Podawaj gorące.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej