
Składniki
1 sztuka
10 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
10 sztuk
1 sztuka
10 sztuk
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałaty.
Krok 2
Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym.
Krok 3
Sosem zalewamy warzywa, dokładnie mieszamy, podajemy od razu po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej