Ruletki włoskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruletki włoskie

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast smażyć kurczaka, możesz użyć resztek kurczaka z rożna lub kawałków kurczaka wędzonego. Niezła byłaby też zwinięta w cienki rulonik szynka parmeńska.

Krok 2

Tosty okrój ze skórki, cienko je rozwałkuj. Mięso pokrój w paski nie dłuższe, niż bok tostu i obsmaż na łyżce oliwy. Oliwki i pomidory zmiksuj z resztą oliwy, powstałą pastą posmaruj tosty i przyklej do nich listki szałwii. Posmaruj resztą pasty pomidorowej, na brzegu ułóż kawałek piersi kurczaka. Zwiń w ruloniki (jak sushi maki), posmaruj masłem i wyturlaj w ziołach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej