Waza dyniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Waza dyniowa

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bardzo ważna jest temperatura pieczenia dyni. Nie staraj się przyśpieszać całego procesu, ustawiając wyższą temperaturę, bo dynia ci zwyczajnie wybuchnie. I będzie strasznie dużo sprzątania, a przede wszystkim - nici z obiadu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Waza dyniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej