Ruskie pierogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruskie pierogi

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 szklanka

2 łyżeczki

3 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Ziemniaki ugotować i podusić. Zetrzeć twaróg. Wszystko razem wymieszać i doprawić 2 łyżeczkami soli i pieprzu.

Krok 2

Mąkę, masło i sól zalać wrzątkiem i wymieszać drewnianą łyżką.

Krok 3

W momencie gdy ciasto trochę przestygnie, wyrobić ręką, aż będzie elastyczne. Ciasto to nie klei się do stołu, nie ma więc konieczności podsypywania mąką

Krok 4

Wykrawać szklanką kółka i kłaść do środka farsz. Mocno skleić brzegi, żeby się nie rozpadły podczas gotowania

Krok 5

Pierogi wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować 3-5 minut od czasu do czasu mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruskie pierogi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej