Placki z krewetkową niespodzianką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki z krewetkową niespodzianką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

4 sztuki

12 sztuk

0.5 szklanki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki po rozmrożeniu, umyciu, osączeniu, pokrój na kawałki.

Krok 2

Cebulę, czosnek i papryczki posiekaj. Rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż posiekane składniki.

Krok 3

Dodaj krewetki i dopraw solą. Smaż przez 7 minut.

Krok 4

Każdy placek papad zwilż namoczonym w wodzie ręcznikiem kuchennym. Na jednym końcu placka ułóż porcję farszu, a następnie złóż brzegi tak, aby nadzienie nie wypadło i zroluj, aby powstał krokiet. Krokiety należy przekłuć wykałaczkami lub obwiązać białą bawełnianą nicią.

Krok 5

Rozgrzej resztę oleju i smaż w nim krokiety na złoty kolor. Po wyjęciu odsącz i podawaj z ulubioną sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki z krewetkową niespodzianką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej