Gulasz z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dorsza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 szklanka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natrzyj solą, skrop sokiem i pozostaw na 60 minut w lodówce.

Krok 2

Po tym czasie oprósz filety mąką i smaż na łyżce masła* z obu stron na złoty kolor. Wyjmij, przestudź i pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę posiekaj, zarumień na pozostałym maśle, oprósz papryką, chwilę smaż.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej wraz z 0,5 szklanki wrzątku do cebuli. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Dodaj pokrojoną rybę i podgrzewaj na niewielkim ogniu około 5 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej