Ryba po pakistańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po pakistańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 litra

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

150 gramów

500 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Posiekaj cebulę w niewielką kostkę i smaż aż się zarumieni.

Krok 3

Następnie dodaj imbir, cukier, curry i podsmaż chwilę.

Krok 5

Włóż filety. Gotuj aż filety zmiękną i się połamią a nadmiar wody z sosu odparuje.

Krok 6

Ryż ugotuj z rodzynkami i polej sosem z rybą. Posyp posiekaną natka pietruszką.

Krok 1

Filety z ryby wyczyść, umyj i osusz. Następnie posyp marynatą Knorr.

Krok 4

Do przypraw dodaj jogurt i sok z cytryny. Zmieszaj wszystko dobrze.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej